Essensito

Vision Quests 2020


Midsommar-Vision Quest in Zweden juni 2020

Jean Verstraete met Frans Scheerder als elder en 2 stafleden

In de uitgestrekte Zweedse bossen tijdens de intense midzomertijd waar er zoveel licht en leven aanwezig is in de natuur. Regio rond Boras in Zuid-Zweden, een 75-tal kilometers van Göteborg.

Van dinsdag 16 juni 2020 om 15 uur tot en met woensdag 24 juni 2020 om 14 uur.

Zo kan indien gewenst heen- en terugreis ook op die dagen plaatsvinden.

Uitgebreide informatiefolder op aanvraag bij Jean.verstraete@telenet.be

Vision Quest in Finland augustus 2020

Jean Verstraete en Annika Zilliacus

Op onbewoonde eilanden in de Archipelagostreek van Kimito in Zuid-Finland tijdens de nazomer waar de oer-elementen van licht, het water, de rotsen en de zeewinden zo aanwezig zijn : uitnodigend, verbindend en zo inspirerend voor onze ziel. Op zo'n 250 km van Helsinki.

Van dinsdag 11 augustus 2020 in de namiddag tot en met woensdag 19 augustus 2020 's ochtends.

Zo kan indien gewenst heen- en terugreis ook op die dagen plaatsvinden.

Uitgebreide informatiefolder op aanvraag bij Jean.verstraete@telenet.be

Volgende workshop van NATURE RITUALS zal binnenkort aangekondigd worden: Guided by your fire

Annika Zilliacus, Frans Scheerder en Jean Verstraete

Plaats en locatie nog te bepalen

Open voor ieder die zich wenst te verbinden met zijn innerlijk Vuur, met de oeroude heilige Vuurtradities, en manieren wil ervaren om in het leven van elke dag door dit innerlijke Vuur gevoed te blijven.
Lessen bij het vuur : hoe vuur te maken volgens oude tradities van de eerste volkeren (Sami, Lakota,...), hoe de donkere en stralende kanten te leren (onder)kennen, contact maken met de heilige dimensies van het vuur.
Een vierdaagse retraite om de leren luisteren naar krachten van het Vuur in jezelf. Wat een diepgaande verandering kan teweegbrengen in hoe je in de toekomst vuur zal voorbereiden, aanmaken en hoeden.

Begeleiders:
Annika Zilliacus houdt zich al 25 jaar bezig met het ontdekken en toepassen van sjamanisme. Ze heeft gestudeerd met meerdere sjamanen uit verschillende culturen over de hele wereld.
Ze geeft les in binnnen- en buitenland, biedt Zweethutceremonies en leidt Vision Quests bij haar thuis in de dichte bossen van Zweden en de Finse archipel. In haar praktijk in Borås werkt ze met transpersoonlijke psychotherapie en lichaamswerk, vermengd met oude sjamaanse praktijken en rituelen. Het intieme contact met de Natuur en Geest zijn altijd een sterke bron van inspiratie voor haar geweest en het fundament van al haar werk.

Frans Scheerder M.A., psychotherapeut, pedagoog en trainer, geeft workshops in meerdere landen. Hij laat zich inspireren door zijn ervaringen met medicijnmensen in oorspronkelijke samenlevingen evenals door zijn eigen achtergrond. Frans is een Ritual Elder (USA) die ceremonieën van verschillende culturen respecteert, in het bijzonder de heilige rites uit West-Afrika, waar hij erkend is als medicijnman door zowel de organisatie van medicijnmensen als door de universiteit van Yaoundé en het Ministerie van Openbare Gezondheid. Hij vertaalt ceremonieën naar een meer Westerse vorm, daarbij aangemoedigd door autochtone Amerikaanse stamhoofden en medicijnmensen. Frans is leider geweest bij Zweethutten, Healing Lodges en Vision Quests in Europa en Scandinavië sinds de jaren '80. Zijn speciale aandacht gaat tegenwoordig uit naar Vision Quest voor professionals en firma's.

Jean Verstraete heeft professionele roots in orthopedagogie, Gestalttherapie en lichaamswerk en heeft een 30-jaarlange ervaring met Change- en Peoplemanagement in dienstverlenende bedrijven. Hij combineert psychotherapeutisch werk (voornamelijk met trauma, HSP en werkgerelateerde problemen) zowel individueel als in groep. Hij heeft een passie voor Natuurrituelen en leidt zowel Zweethutten in België en Frankrijk als Vision Quests in Noord-Europa.
Hij publiceerde een boek in het Nederlands en Frans over zijn ervaringen met de Zweethut ‘Aan al mijn verwanten’ ‘A tous mes ancêtres’– 2013.

Waar
Nog te bepalen

Kostprijs
Meer informatie volgt

Bijkomende informatie
Aankomst op de eerste dag 's ochtends tussen 9 en 11u. Dit geeft de gelegenheid om zich in alle rust te accomoderen. De ceremonial gate wordt om 11 u geopend. We eindigen op de laatste dag om 16 u.
Deze workshops werden voorbereid door Annika, Frans en Jean.
Voor meer informatie gelieve Jean Verstraete te contacteren via email jean.verstraete@telenet.be

Zweethut


Zweethutweek in de Alpen: oktober 2020

Tijd om in je element te komen met zoveel licht, stenen/aarde, water en vuur rondom: de basisnatuurelementen. Een hele week opnieuw: tijd voor 2 zweethutten, lange wandelingen in de bergen,.. telkens weer deugddoend en verrijkend nieuw, nu al meer dan 10 jaar op rij. Om stil van te worden zo dicht-bij de grootsheid van de natuur met een prachtig 360°-panorama en permanent spektakel Afspraak hoog op een berg in de Franse Alpen, een oud gletsjerrots door het ijswater eeuwenlang gepolijst met rotstekeningen ouder dan 3000 jaar.
Wil je meer uitleg of alvast jouw plek reserveren, dan lees ik het wel per email. Inschrijven voor 30 juni.
Verblijf en eten in een gîte in de oude stenen versterkingen van een oud fort.
Van 3 oktober tot 10 oktober 2020 in de Alpes de Haute Provence op +/- 45 km van GAP.

Mannenzweethuttenreeks: eind 2020


Een mannenzweethuttenreeks is een diepgaande en helende ervaring voor elke man die deelneemt. Een ware stroomversnelling op je pad van verbinding met je kracht en kwetsbaarheid. De nieuwe reeks start later dit jaar, meld je snel aan mocht je interesse hebben om deel te nemen aan deze reeks.
• Op zaterdag 18 april 2020
• Op woensdag 11 november 2020 op wapenstilstand

Gemengde zweethutten:

Bij de overgang van elk seizoen:
• Op zaterdag 28 maart 2020 voor de nieuwe lente
• Op zaterdag 4 juli 2020 voor de zomer
• Op zaterdag 19 september voor het ingaan van de herfsttijd
• Op zaterdag 19 december voor de winter

Timing:
Start om 10 uur (welkom vanaf 9u30), einde tussen 18 en 20 uur, plan geen andere activiteit in voor de avond.

Inschrijving:
Via email jean.verstraete@telenet.be

Kosten van 50€ per persoon ter plaatse te betalen (de helft gaat naar een project van Natuurpunt in Sint Pieters Leeuw en naar Tchendukua-projecten voor de Kogi-indianen in Colombia). Wegens beperkt aantal deelnemers is inschrijven vooraf verplicht.

Plaats:
In Oosterzele nabij Gent, of op andere locaties (Franse Alpen of elders in Vlaanderen). Gedetailleerde wegbeschrijving wordt na de inschrijving doorgestuurd.

Ook op aanvraag voor een speciale gelegenheid (geboorte, overgang, afsluiten van opleiding, teamervaring,..).

+32 02 532 22 41
jean.verstraete@telenet.be
© Essensito 2019

Deze site maakt gebruik van onschuldige cookies. Uw privacy wordt ten allen tijde gerespecteerd.