Vision Quests 2025


Vision Quest in Zweden juni 2025

Jean Verstraete met Frans Scheerder als elder

In de uitgestrekte Zweedse bossen tijdens de intense midzomertijd waar er zoveel licht, kracht en leven aanwezig is in de natuur. Regio rond Boras in Zuid-Zweden, een 75-tal kilometers van Göteborg.

Exacte data 2025 zullen in september aangekondigd worden

Uitgebreide informatiefolder op aanvraag bij jean


Vision Quest in Finland augustus 2025 : *Enkel voor queesters die reeds een 1° Quest bij ons deden

Jean Verstraete en Annika Zilliacus

Op onbewoonde eilanden in de Archipelagostreek van Kimito in Zuid-Finland tijdens de nazomer waar de oer-elementen van licht, het water, de rotsen en de zeewinden zo aanwezig zijn : uitnodigend, verbindend en zo inspirerend voor onze ziel. Op zo'n 250 km van Helsinki.

Uitgebreide informatiefolder + intake op aanvraag bij jean

Workshops

Volgende workshop van NATURE RITUALS : VUURHOED(ST)ERStraining

3 dagen om te groeien als vuurman/vuurvrouw bij :

  • Verbinding maken met vuur, jouw vuur
  • Basistechnieken rond hout, vuur, warmte en veiligheid eigen maken
  • leren meedragen van het ritueel steunend en wakend
  • Je eigen weg hierin vinden/ verrijken Voor wie : je hebt al wat jaren ervaring in de zweethut (zeker ook bij mij) en je voelt het 'kriebelen' om het pad van vuurvrouw/man te betreden bij het fantastische zweethutritueel.

Heb je er zin in? Meld je per mail alvast aan, Waarschijnlijk pas in 2025 ifv interesse

In de buurt van Frasnes-lez-Anvaing, tussen de glooiende velden en heuvels. Meer details op aanvraag.

Volgende workshop van NATURE RITUALS : INITIATIE Zweethutleid(st)er 2024-2025

In 2024/25 bieden we opnieuw een initiatie voor zweethutleid(st)ers in verschillende modules aan. Qua programma inhoud, word je opgeleid/begeleid om alle nodige facetten in en rond de zweethut te ervaren, verkennen zodanig dat je oefenleerzweethutten met je initiatiecollega’s kan starten om je zo klaar te rijpen tot de dag dat je je klaar voelt om mensen uit te nodigen in je hut.

Meld je aan voor alle bijkomende informatie over inschrijvingsvoorwaarden, data, plaats en kostprijs. Minimaal 6 deelnemers, maximum 10.

Dit traject zal in blokken verdeeld worden :

Meld je aan per mail bij interesse. email

Zweethutten

Gemengde zweethutten:

Komende hutten In 2024 :

  • Zaterdag 6 juli : voor de nieuwe zomer
  • Zaterdag 14 september : voor het begin van de herfst
  • Zaterdag 21december : voor de prachtige kracht van de winter

*Verdiepende Zweethuttenreeks - Laatste inschrijvingen voor 10 februari-* Met eenzelfde groep (maximum 12 deelnemers) een reeks van 4 zweethutten ervaren om op een veilige en zachte manier de essentie van deze ceremonie diepgaander te ontdekken .

Tijd nemen om tijdens één ritueel een enkel thema in veel meer dimensies te voelen en te ervaren. Voorbeelden kunnen zijn: alle stilte-vibraties of elke spirit-ontmoeting of de helende kracht van voorouders of de "vol-leegte" van de Kairos-tijd of onze "Oer-baarkracht" be-leven. Dit zijn mogelijke 'sporen' die we kunnen volgen om op een nog diepgaandere manier steun en levenskracht te ontvangen voor onze veerkracht en Zingeving. En zo telkens weer verbinding aangaan met de natuur, vuur, aarde, lucht en water voor zuivering, heling, licht en transformatie.

Je hebt al voldoende ervaring met zweethutten, je kent mijn stijl als zweethutleider en je kan je openstellen voor diepgang want we gaan met minder houvast en taal, diepere lagen verkennen om onszelf en veel meer tegen te komen. Mocht je hieromtrent vragen hebben, mail me dan en we kunnen afstemmen of deze reeks nu voor jou passend kan zijn.

Meld je per mail alvast aan, Hierbij de data : zondagen 17 maart, 2 juni, 1 september en vrijdag 1 november Bijdrage kosten : 400€ voor de reeks (ook al zou je één zweethut missen, de volledige prijs is verschuldigd) Meer details bij inschrijving.

Mannenzweethut op 11 november 2024 Een mannenzweethut is een diepgaande en helende ervaring voor elke man die deelneemt. Een ware stroomversnelling op je pad van verbinding met je kracht en kwetsbaarheid.

Meld je per mail alvast aan,

*Timing : start om 10 u (Welkom vanaf 9u30), einde tussen 18 en 20 u, voorzie geen andere activiteiten, afspraken voor die avond.

*Inschrijvingen : via email

Voor een zweethut : Kosten per persoon 100€ (deel gaat naar Natuurprojecten via Natuurpunt te Sint Pieters Leeuw en voor de Kogis en Wiwas indianen in Colombia via het project Tchendukua. Beperkt aantal deelnemers dus inschrijven en betalen vooraf is verplicht.*

*Plaats van de gemengde hutten : In Oosterzele dicht bij Gent.


Inschrijven:

+32 (0)2 532 22 41
© Essensito 2019
Site update 2021